Din oras

Neglijență la Spitalul județean Vâlcea? Preotul Laurențiu Dincă a decedat după ce a fost trimis acasă de la spital

 După informațiile apărute în presă cu privire la moartea preotului Laurențiu Dincă, spitalul Județean a venit cu explicații.

În publicația locală ziaruldevalcea.ro au apărut declarații din partea familiei care acuza personalul medical de neglijență.

Conform declarațiilor familiei și apropiaților, părintele Laurențiu Dincă, cunoscut și respectat preot, psiholog și membru al Corului Psaltic al Arhiepiscopiei Vâlcea, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe Vâlcea acuzând o stare de rău generală. În locul unei investigații amănunțite, care să determine cauza reală a simptomelor, acesta a fost trimis acasă cu un diagnostic nespecific, redus la un banal „junghi intercostal”. Câteva ore mai târziu, Laurențiu Dincă a murit în somn. Șocul și durerea au cuprins nu doar familia, ci întreaga comunitate, care se întreabă cum este posibil ca un om să fie trimis acasă să moară, fără ca medicii să-i acorde atenția necesară.

Referitor la acuzațiile de neglijență a personalului Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, apărute în mass-media locală, în urma decesului pacientului L.D. pentru o corectă informare a opiniei publice, vă supunem atenției următorul punct de vedere:

„În data de 8.03.2025,  ora 520, pacientul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, acuzând dureri toracice pe partea dreaptă, apărute după un efort fizic intens, efectuat cu câteva ore înainte. Pacientul a fost consultat de  medicul de gardă, după aproximativ 20 de minute de la prezentare. În urma consultului, pacientul a prezentat semne clinice în parametri normali (stetacustic fără sufluri cardiace, plămâni ventilați bilateral, EKG normal, marker cardiac fără modificări). Acesta acuza dureri la nivelul omoplatului drept, care se accentuau la mișcare și pentru care a primit tratament. După administrarea unei perfuzii cu antiinflamator şi paracetamol, durerea s-a redus, iar pacientul nu a dorit să mai rămână în Unitatea de Primiri Urgențe, justificând că se grăbește. La ora 630 a părăsit Unitatea de Primiri Urgențe.

Informăm pe această cale că expertiza medico-legală va stabili cauza decesului, iar în urma acestui rezultat, Colegiul Medicilor din România poate clarifica dacă a existat o eroare de diagnostic sau o situație de malpraxis.” ‎